De eigenschappen van leemstuc

 

 

Vochtregulerend
Leemstuc reguleert de luchtvochtigheid in de woning en draagt hierdoor bij aan een behaaglijk en gezond leefklimaat. Bij een te droge lucht zal de leem vocht afstaan waardoor de luchtvochtigheid zal toenemen. Bij een te vochtige lucht zal het omgekeerde proces ontstaan waardoor de leem vocht zal opnemen.

Leemstuc bestaat honderd procent uit natuurlijke materialen
Leem is een mengsel van klei, silt en zand en soms stro. Er zijn geen chemische stoffen toegevoegd zoals lijmen om de het uithardingsproces te versnellen. Het is dus zeer natuurvriendelijk te noemen. En aangenaam en toegankelijk in de verwerking.

Gezondheid
Door het ontbreken van chemische stoffen en de vochtregulerende eigenschappen is leem zeer geschikt voor mensen of dieren met overgevoeligheid voor bepaalde stoffen, allergie├źn en longziekten. Schimmelvorming in de woning kan vaak een sluipende oorzaak zijn van allerlei kwalen. Deze schimmelvorming wordt door het gebruik van leem ook tegengegaan.

Warmte regulerend
Leem is warmte regulerend wat wil zeggen dat een met leem behandelde ruimte in de winter langer zijn warmte vast kan houden en in de zomer langer koel kan blijven.

Geluidsabsorptie
Leem heeft geluidsisolerende eigenschappen waardoor het geluidsprofiel van uw woning een stuk rustiger kan worden. Minder galm in u woning bijvoorbeeld bij ruimtes met een tegelvloer.

Verder
Daarnaast is leemstuc antistatisch, het biedt bescherming tegen straling en is niet brandbaar.